Gjykatësi në Mbretërinë e Bashkuar mohon kërkesën për të vonuar gjyqin e ekstradimit të Assange

0
1

La Themeluesi i WikiLeaks Julian Assange të hënën u paraqit para Gjykatës së Magjistraturës në Westminster në Londër, ku gjykatësi Vanessa Baraitser mohoi kërkesën e tij të mbrojtjes për të shtyrë fillimin e tij gjyqi i ekstradimit në Shtetet e Bashkuara për tre muaj.

LIDHUR:

Ndihmoni vuajtjen e "Torturës psikologjike" në burgun në Mbretërinë e Bashkuar

Megjithëse gazetari australian 48-vjeçar tashmë ka vuajtur një dënim me burg në javë 50 për thyerjen e kushteve të tij të provës në 2012, ai mbetet i burgosur në burgun Belmarsh në Londër.

On Oct 11, a British court decided to keep him there because he “could escape” if he is allowed to leave the cell.

Më parë, atëherë Sekretari i Brendshëm Sajid Javid zbuloi në qershor 13 ai kishte nënshkruar një urdhër për të lejuar dorëzimin e Assange në SHBA, ku ai mund të përballonte deri në 170 vjet burg.

Ndër të tjera, Drejtësia e SHBA akuzon themeluesin e WikiLeaks që boton dokumente sekrete dhe komplot për të depërtuar në sistemet kompjuterike të qeverisë.

Gjatë dëgjimit në Westminster, Assange dëshmoi kushte të brishta fizike dhe psikologjike pasi kishte disa vështirësi të konfirmonte identitetin e tij dhe datën e lindjes.

In addition to this, he showed some trouble speaking because he hesitated, paused and stuttered. Moreover, the Australian activist admitted that he could not “think properly.”

"Nuk mund të mendoj siç duhet. Unë nuk e kuptoj se si është e drejtë kjo. Kjo superfuqi kishte vite 10 për t'u përgatitur për këtë rast dhe unë nuk mund të hyj në shkrimet e mia. Shtë shumë e vështirë aty ku jam për të bërë asgjë, por këta njerëz kanë burime të pakufizuara, "tha Assange.

His lawyer Mark Summers, who recalled that his client’s case has obvious political biases, denounced that the U.S. government interfered private conversations between Assange and his lawyers at the Ecuadorian embassy in London, where he was isolated for almost seven years.

Në seancë, ish kryetari i bashkisë së Londrës Ken Livingstone dhe regjisori i filmit John Pilger treguan se shprehnin solidaritetin e tyre me Assange.

On May WikiLeaks expressed his “grave concern” about the health status of the Australian journalist after he was transferred to the medical unit of the prison.

Gjykatësi Baraitser mblodhi për dhjetor 19 seancën dëgjimore administrative të mëposhtme para gjykimit të ekstradimit të Assange, i cili është caktuar për Shkurt 25, 2020.