Timeshtë koha që azhurnuam konceptin tonë për pronarin e shtëpisë tradicionale

  0
  1

  Zotërimi i një shtëpie është ende një pjesë e ëndrrës klasike, të shkollës së vjetër amerikane - por për shumë njerëz, është një tërësi shumë më tepër se kaq. Ajo përfaqëson lirinë, krenarinë dhe sigurinë financiare më kritike. Dhe për gratë e Zeza në veçanti, është Edhe për vendosjen e një precedenti të ri për sa duket një "pronar i shtëpisë".

  "Pronësia e shtëpisë është se si Amerikanët ndërtojnë pasuri," thotë Keosha Burns, Nënkryetari i Marrëdhënieve me Publikun në ndjekje. "Amerikanët e zi, të cilët nuk kanë pasur gjithmonë qasje në burime ose kapital, ishin lënë jashtë kësaj." Ky boshllëk në pasurinë gjeneruese është një arsye që Burns e ka angazhuar veten për ta bërë pronësinë e shtëpisë më të arritshme se kurrë për mijëvjeçarët, gratë me ngjyra, dhe blerësit e shtëpisë për herë të parë - dhe arsyeja kryesore ndjekje ka bashkëpunuar me Essence për të ndezur biseda rreth racës dhe pasurisë.

  Burns siguroi shtëpinë e saj katër vjet më parë në moshën 31. Ndërsa një grua e Zezë ende po merrte me vete kreditë e studentëve dhe borxhin e kartave të kreditit, procesi ishte i vështirë dhe me ndikim të madh për të. Por, për të gjitha blerjet në shtëpi të stresit që kërkohen, ajo thotë se hyrja në atë apartament të papërfunduar në Washington DC për herë të parë ishte një moment i madh personal. Ishte e fuqishme. "Ka shumë më shumë burime atje sesa njerëzit kuptojnë," thotë Burns, "dhe unë mësova një ton hile dhe 'kodesh mashtrimesh' gjatë rrugës."

  Përpara, Burns hapet rreth kapërcimit të borxhit, ndryshimit të mënyrës së saj financiare dhe gëzimit të veçantë në nënshkrimin e një vepre.

  Pse ishte blerja e një shtëpie veçanërisht e rëndësishme për ju?

  “Si një grua e zezë, beqare, isha aq e vetëdijshme për rëndësinë e pronësisë së shtëpisë. Anydo prej atyre pjesëve të identitetit tim do të më kishte penguar ta bëja këtë në një kohë tjetër në historinë e kombit tonë. Brenda familjes sime, gjyshërit, xhaxhallarët dhe familjet e tyre zotëronin shtëpitë e tyre - por kurrë nuk harrova që ata filluan jetën e tyre në projektet në Ohajo. Unë pashë ngritjen brenda familjes time dhe sa fuqizuese ishte ajo.

  "Në të njëjtën kohë, unë isha ende i pari që u diplomova me një diplomë kolegji. Doja të vazhdoja shkollimin tim, dhe kisha parë, në dorën e parë, sa e rëndësishme ishte pronësia e shtëpisë për anëtarët e familjes time. Kur e bleva më në fund, ishte një nga ato momente që ju bën të mendoni se sa krenarë do të ishin paraardhësit tuaj për t'ju parë. Po arrija diçka që ata luftuan që unë të bëja. Unë po qëndroja mbi supet e tyre.

  “Rëndësia e blerjes së një shtëpie, si për mua ashtu edhe për familjen time, nuk humbi për mua. Dhe tani, unë jam duke punuar në industrinë bankare si një mënyrë për të fuqizuar gratë - veçanërisht gratë me ngjyra - për të marrë vendimet më të mira financiare të mundshme për e tyre jeteses. Blerja në shtëpi shpesh është një pjesë e madhe e kësaj. "

  Cila ishte pengesa më e madhe që kapërceni gjatë udhëtimit tuaj drejt pronësisë së shtëpisë?

  "Pengesa e madhe për mua nuk ishte vetëm borxhi, por vetë mentaliteti im. Unë mendoj se kjo është ajo që i mbetet shumë blerësve mijëvjeçarë të mbërthyer - ne zbatojmë vizionin e prindërve tanë në rrethanat tona shumë të ndryshme. Një gjë që po shohim është që gratë nuk presin më shumë momente arbitrare si martesa dhe fëmijët - gati 20% e blerësve të shtëpive vitin e kaluar ishin gra beqare. Kjo është e mahnitshme për mua. Si gra të reja, ne jemi duke menduar shumë për atë që duam - ne po bëjmë plane dhe po shkojmë për të. "

  Cilat janë disa sfida unike që gratë e zeza përballen me blerjen e një shtëpie?

  "Si shumica e minoriteteve, dhe posaçërisht si një grua e Zezë, unë shpesh jam i nënvlerësuar ose i folur. Kam pasur disa incidente ku njerëzit që punojnë në pasuri të paluajtshme më injoruan ose thjesht supozova se nuk isha gati për të blerë. Në fillim të procesit, u takova me një këshilltar financiar, i cili menjëherë ndjeva se nuk ishte i interesuar të fliste me mua. Pastaj ai dëgjoi se ku unë punoja dhe pa dokumentet e mia financiare dhe menjëherë u përpoq. Mbarova atë diskutim menjëherë pas. Më vonë në një dyqan, unë po shfletoja dhe kërkoja pajisje të mëdha për vendin tim të ri. Një shitës ndaloi një bashkëpunëtor të më afrohej për të parë nëse kisha nevojë për ndihmë dhe pëshpërita për të, 'ajo nuk ka [para]'. Ishte aq qesharake. Ata shpejt mësuan se nuk ishte kështu, por unë nuk do ta shpërbleja këtë sjellje me paratë e mia të vlefshme, të bëra vetë. Kam punuar kaq shumë për karrierën time, paratë e mia, dhe rezultatin tim të mirë të kredisë, dhe kam çdo të drejtë të jem në ato hapësira dhe të trajtohem me shërbim të nivelit të lartë të klientëve si të gjithë të tjerët.

  "Unë gjithashtu ndjehem si, si një grua e Zezë, shpesh ndiej nevojën për të kompensuar në mënyrë që të hedh poshtë ato stereotipe. Unë e di se duhet të vij i përgatitur, i shkolluar dhe me gjithçka të rregulluar. Më duhet të shkoj më lart e më tej vetëm për t'u marrë seriozisht.

  “Duke qenë i vetëdijshëm për sfidat, zgjodha dikë që e njihja si sekser. Dikush për të cilin kam besuar do të ishte i aftë, të më përshkojë çdo hap të procesit dhe të jetë jo-gjykues. Kam pasur një përvojë të shkëlqyeshme dhe gjithçka kaloi shumë shpejt. Blerë në Uashington, DC, një qytet historikisht i Zi, kam punuar me shumë profesionistë të strehimit të Zi gjatë gjithë procesit, të cilat unë mendoj se luajta një rol të rëndësishëm për të pasur një përvojë të madhe dhe tregon rëndësinë e diversitetit në të gjitha fushat e biznesit. Ju keni nevojë për një shumëllojshmëri të njerëzve përreth jush që ju kuptojnë, historinë tuaj dhe stilin e jetës tuaj. "

  Si iu afrua kursimit për kostot e mëdha?

  "It'sshtë e lehtë të ndjehesh i frikësuar nga të gjitha kostot kryesore në blerjen e shtëpisë - pagesa e ulët dhe tarifat e mbylljes. Por këto ditë, pagesa poshtë 3% janë në të vërtetë normë, jo 20%. Dhe ka mijëra programe atje për të ndihmuar. Ju mund të kërkoni për ndihmë pagese dhe mbyllje të kostos në qytetin tuaj, shtetin dhe qarkun me një kërkim të shpejtë në Google.

  “Dhe një fakt pak i njohur: Kërkoni sipas profesionit tuaj, gjithashtu - programe të posaçme janë në dispozicion për mësuesit, përgjigësit e parë dhe profesionet e tjera të shërbimit. Sigurohuni që të pyesni - ose të paktën bëni studimin tuaj.

  "Gjeta një program që jo vetëm që mbulonte plotësisht tërë pagesën time, por në të vërtetë morra para prapa në mbyllje! Me ato shpenzime të mëdha të rrëzuara, unë u përqëndrova për të paguar borxhin tim dhe për të marrë disa muaj pagesa hipotekare në rezervë, të cilat çdo blerës i shtëpisë duhet të ketë. Ishte një hile e madhe për të mbijetuar gjatë gjithë procesit, dhe më e rëndësishmja, ajo hoqi faktorin e frikësimit. "

  Ashtu si kaq shumë mijëvjecarë, ju mbante borxhe studentësh dhe kartave të kreditit - si keni arritur t’i paguani ato gjatë blerjes së një shtëpie?

  "Kur u bëra seriozisht për të blerë një shtëpi, kisha 20,000 $ në borxhin e kredisë studentore dhe $ 9,000 $ në borxhin e kartës së kreditit. Por në përgjithësi, huazuesit e shtëpisë nuk llogaritin borxhin e huasë studentore ndaj jush për sa kohë që ju i paguani ato faturat në kohë. Kështu që vendosa të zgjedh një lloj borxhi, në rastin tim ishin kartat e kreditit dhe të sulmoja atë agresivisht për të çliruar të ardhurat e mia për kursime.

  "Unë u ula me gjyshin tim - ai fjalë për fjalë nxori këtë jastëk të lashtë me letër grafiku jeshil - dhe ne zbritëm listën e të gjitha kartave të mia të kreditit. Ne shkruam normat e interesit dhe ekuilibrat dhe bëmë një plan për të adresuar në mënyrë metodike secilën prej tyre. Kam përdorur metodën ball mbledhje dëbore ’- së pari ju paguani kartën e kreditit me bilancin më të ulët. Pastaj ju rrokullisni ato para për të paguar kartën e bilancit tjetër të nivelit më të lartë, etj. Ishte vërtet motivuese për të parë rezultate të shpejta dhe për të pasur në mënyrë progresive faturat mujore dhe më pak. "

  Në rregull, kështu që le të flasim për buxhetin - si i menaxhuat shpenzimet tuaja?

  “Të gjithë kemi vende ku shpenzojmë shumë. Nuk kam nevojë për gjykimin e askujt se sa kam shpenzuar për marrjen në detyrë! Ajo funksionon për stilin e jetës time - Unë punoj orë të gjata, më pëlqen, dhe nuk është gatim argëtues për një. Kështu që gjeta vende të tjera për të lehtësuar.

  "Në atë kohë unë do të bëja udhëtime vjetore të vajzave në Karaibe, të cilat unë kalova vitin që po kursente në mënyrë agresive. Një tjetër kategori e madhe e shpenzimeve për mua ishte veshja, kështu që unë e detyrova veten të abonoja nga emailet e marketingut që vinin nga projektuesit e mi të preferuar. Nuk ka më shitje mostrash! Në të vërtetë është dëmtuar të abonohesh nga disa stilistë, por unë kalova nëpër tërë hyrjen time, dhe me të vërtetë ndihmoi në frenimin e shpenzimeve të paplanifikuara gjatë vitit.

  "Bëhej fjalë për një proces të muajit 18 - deri në fund të tij, unë do të paguaja të gjithë 9,000 $ në borxhin e kartës së kreditit dhe do të kurseja $ 7,000."

  Si e edukuat veten për procesin e blerjes së shtëpisë?

  “Edhe pse punoj në industrinë bankare, ky ishte akoma një proces i madh mësimi për mua. Vendosa të bëj çdo pyetje në mendjen time me një turp zero. Kam ndjekur një seminar për blerjen e shtëpive dhe kam marrë shënime të shumta, kam pyetur miqtë dhe familjen, kam pyetur agjentin tim.

  "It'sshtë me të vërtetë e zgjuar të konsultoheni me një ekspert financiar në fillim të procesit, madje - edhe nëse thjesht doni të dini nëse mundeni të blini apo jo. Me të vërtetë ju ndihmon të uleni vetëm me dikë, t'i bëni ata të analizojnë financat tuaja dhe t'ju ndihmojnë të kuptoni se ku jeni financiarisht. Cila është fuqia juaj blerëse? Sa duhet të kurseni? Whatfarë afati kohor duhet të punoni? Këto janë përgjigjet që mund ta bëjnë procesin e blerjes së shtëpisë të ndihet i menaxhueshëm. Somethingshtë diçka që çdokush mund të bëjë duke ecur në një degë Chase dhe duke folur me një Këshilltar për Huadhënie në Shtëpi, pavarësisht nëse jeni një klient i Chase ose jo. "

  How did it feel the moment you finally closed the deal?

  “I finally closed on my apartment right before Labor Day. As soon as I signed, my realtor and I walked upstairs, opened the door, and it looked like I had just bought the smallest room in the history of apartments! Still, I didn’t doubt myself: I had such a vision of what it was going to be.

  “I brought in my air mattress and a camping chair, I ordered takeout, I opened the bottle of Champagne my realtor had brought for me, and I began painting this metallic design on the wall. It was honestly one of the proudest moments of my life. This apartment was mine! It felt like adulting in the best possible way, and it would have been impossible just a short while ago. Doing this on my own — and especially as a Black woman — remains something that I am very, very proud of to this day.”

  Quotes of been edited and condensed for clarity.

  Si ajo që shihni? Po në lidhje me disa mirësi R29, këtu?